Har Kalaspuffar ändrat recept från Orginalet?

Det stämmer att receptet har ändrats under årens gång, senaste uppdatering gjordes 2013.

Sedan starten har Kalaspuffar framförallt minskat på mängden socker. Varför vi valt att ändra på receptet och skära ned på sockret, beror på att frukostflingor under lång tid fått skarp kritik för just sockret.

Efter att ha lyssnat till dietister och konsumenter, har vi valt att skära ner på andelen socker, samtidigt som vi valt att försöka behålla så mycket vi kan av den ursprungliga smaken.

År 2011 innehöll Kalaspuffar 35g socker/100g och numera innehåller Kalaspuffar 29g socker/100g. Samtidigt som andelen socker minskat har andelen honung faktiskt ökat en smula under senaste år. Vi ser det som vårt ansvar gentemot konsumenter och kunder att svara på de krav som ställs beträffande näringsinnehåll samtidigt som vi vill erbjuda våra kunder bästa möjliga smakupplevelse!
Victoria Rapportera olämpligt innehåll

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.