Konservera skörd av grönsaker med Atamon?
Hej!
Jag undrar hur jag använder Atamon till olika inkokningar av grönsaker. Tex olika tomatsåser, krossade tomater osv. Hur doserar jag då dessa produkter inte innehåller tillsatt socker, ej heller salt? Jag undrar även hur länge man kan lita på att konserveringen är fräsch!
Jag läste också någonstans att för mycket Atamon kan ge en bismak, stämmer det och vad smakar det då?
Har Ni någon mer utförlig information om Atamon och användningsområden, kanske även recept? Nästan all information på nätet om Atamon gäller sylt och saft och det är jag inte ute efter!
Detta har blivit viktigt nu när elen är hög så vill jag komma på billigare alternativ till infrysning.
Med vänlig hälsning Anna-Karin.
Jag undrar hur jag använder Atamon till olika inkokningar av grönsaker. Tex olika tomatsåser, krossade tomater osv. Hur doserar jag då dessa produkter inte innehåller tillsatt socker, ej heller salt? Jag undrar även hur länge man kan lita på att konserveringen är fräsch!
Jag läste också någonstans att för mycket Atamon kan ge en bismak, stämmer det och vad smakar det då?
Har Ni någon mer utförlig information om Atamon och användningsområden, kanske även recept? Nästan all information på nätet om Atamon gäller sylt och saft och det är jag inte ute efter!
Detta har blivit viktigt nu när elen är hög så vill jag komma på billigare alternativ till infrysning.
Med vänlig hälsning Anna-Karin.
Följ inlägget
1
följare
Vad roligt att du hör av dig till oss!
Vi håller med om att det är helt rätt i tiden att ta hand om det som växer och gror på bästa sätt.
Att konservera just tomater kan vara en utmaning men vi har många bra tips i vår Gröna bok som du hittar på Törsleffs hemsida. Hoppas den kan vara till hjälp, stort lycka till!
Vi har inte fått till oss att det Atamon skulle ge en bismak, men allt som har med smakupplevelser är alltid individuellt.
Vänliga Hälsningar,