Välkommen till Haugen-Gruppens kund- och supportforum! Ställ frågor, rapportera problem och hjälp oss med förslag och idéer!
Ett av Skandinaviens starkaste dagligvarubolag som marknadsför och säljer egna och internationellt välkända och starka varumärken. Vi berikar matkulturen i Sverige, Norge, Danmark och Finland med internationella smaker och trender. Vår målsättning är att vara ledande i att introducera samt vidareutveckla spännande varumärken för både dagligvarumarknaden, restaurang och storhushåll.
Tack för att du hör av dig till oss!
Du kan absolut använda röd melatin när du gör sylt, men i en mindre mängd än om du skulle göra marmelad. Du kan se förslag på recept här https://www.torsleffs-sverige.se/produkter/melatin-rod/
Ha en fortsatt trevlig dag! ☀️
Vänliga hälsningar
Även Gul Melatin kan användas till sylt. Dock innehåller den pektin vilket kan påverka konsistensen av sylten om du använder ett recept som är avsett till Röd Melatin. Dessutom behöver Gul Melatin tillsättas innan sockret.
Nu vet jag inte vilka råvaror du använder men ett flertal recept i Törleffs Syltbok använder Gul Melatin för sylt. Du kanske kan testa ett recept därifrån?
Den finns i PDF-version här: https://www.torsleffs-sverige.se/den-grona-syltboken/
Vänliga hälsningar