Hållbarhet i rumstemperatur?

I flera år har jag framgångsrikt råkonserverat havtorn. Jag har blandat 1 kg havtorn med 1 kg socker och 1 tsk flytande Atamon. Blandningen har jag mixat i en blender och sedan hällt på steriliserade glas. Dessa har jag förvarat i kylskåp. Nu undrar jag om denna råkonserv egentligen skulle kunna förvaras i rumstemperatur?
Lisa Engen

Kommentarer

  • Hej Lisa,

    Vad roligt att du konserverar havtorn framgångsrikt!
    Jag har stämt av med vår Kock Anders för att svara på denna fråga.
    Hans svar lyder:
    Enligt min erfarenhet så skall denna råkonserv förvaras i kylen. Havtorn är lurigt och jag är nästan helt säker på att den kommer att jäsa och bli förstörd i rumstemperatur.

    Hoppas att detta svar var till hjälp!

    Vänliga hälsningar, 

    Erika

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.