Ryvita

Hej. Mitt favoritknäcke sedan barnsben är ryvita (den vanliga, dark rye). Har inte haft det hemma på ett tag men Storhandlade på Ica maxi vid Toftanäs Malmö i lördags och köpte då ett dubbelpack. Öppnade paketet nu i morse och döm om min förvåning och besvikelse: brödet smakar inte alls så bra som det alltid gjort. Svårt att förklara hur men något är annorlunda med ovansidan och smaken tråkigare. Måste tugga mer. Jag kunde inte äta upp. Är det fel på batchen eller har ni bytt recept? Jag håller verkligen tummar att detta bara blivit något tillfälligt fel.
Sara

Kommentarer

 • Hej Sara,

  Tack för att du hör av dig till oss! Vi har kontaktat Ryvita angående detta som sa följande:

  Vi är så ledsna att höra att du har blivit besviken över ditt senaste köp av Ryvita produkter. 
   
  Vi har nyligen flyttat produktionen av våra knäckebröd från vårt gamla bageri i Dorset till vårt nya bageri i Lincolnshire. Som en del av denna förändring tog vi tillfället i akt att förbättra vissa sätt vi skapar vårt knäckebröd, men det fundamentala receptet är fortsatt oförändrat; endast råg, vatten och en hint av salt. 
   
  Efter förändringen har vi upplevt en ökning av antalet klagomål på Dark Rye knäckebröden. Vi har undersökt receptet och processerna för att förstå hur vi kan få det att smaka lika gott som det Dark Rye ni känner till och älskar. Vi arbetar noga för att göra produkten mörkare i färgen och i sin tur ge produkten en mer rostad smak. 
   
  Under de kommande veckorna bör du se de här förändringarna på produkterna i butik. 

  Precis som du säger så är förändringen något temporärt som åtgärdas just nu. Hoppas du är villig att ge Dark Rye en ny chans framöver. 

  Ha en fortsatt trevlig dag 😊

  Vänliga hälsningar,
  Hanna

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.